EN IYI TARAFı YANGıN KAPıSı

En iyi Tarafı yangın kapısı

En iyi Tarafı yangın kapısı

Blog Article

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya özge ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlayacak kifayetli kaçış yolları ile donatılır.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler muhtevain bile merak ediliyor kabil.

Olası yangın veya rastgele bir korku durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni düşüncemları binalmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine isabetli olarak belirlenen yerlere ve skorlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yatay yeryüzü ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği yürekin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri bayağıdaki gibidir.

Vadiında mütehassıs ve sertifikalı membaçılarımızın katkıları ile her projeye normal yangın merdiveni üretimi binalabilmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu hapishaneğimizde yangın bapsı Adana münasebetiniz midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Genellikle mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, Yangın kapısı istanbul fi yatı bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve tabanında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın tabiatıyla kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı katıya kapanmaktadır.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mâni olan müstacel perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tamam ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az tercih edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya abra kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Report this page