Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın kapısı; benibeşer esenlığını koruyup yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Yangın bapsı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi gereken en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tırı vırıa düşmesidir.
Bununla müşterek dundaki kriterlere sahip olan yerlerde bir numara yangın çıkışı evet da yangın merdiveni ıztırari olarak olması kabul edilir.
Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu yazgımızda;
Yangın merdivenleri denli önemli olan vesair bir yapı ise yangın merdiveni kapısı doğrusu (yangın bapsı dır. Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi ülke verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı yardımıyla elan risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mahir mimarların düşüncemlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda olabildiğince duyarlı davranışları sergilemektedir.
Bununla Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul omuz omuza yangın merdivenlerinin bir doğrultuının küşade olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine sağlıklı şekilde ergürmek olduğu sinein, olası olan en kısa sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini çıkarmak üzere önlem düzenınmaktadır.
Hiçbir kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.
Zihinsel mânialı, mevkuf yahut ıslah edilenlerin barındığı, mezun personeli sakır sakır hizmet başlangıcında olan ve yangın veya başka ivedili durumlarda kullanıcıları nakledecek yerinde imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına müsaade verilir.
Yangın Bapsı üs amacı insanların mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de koskocaman binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Bir binada veya bina sıkında, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Katılmış-3/C’bile belirtilen sürelere yaraşıklı olması mecburidir.
Sertifikasız yangın kapıları da birebir maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları muhtevain kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir almaşık sunar.